top of page

'Laat hij die zoekt niet ophouden te zoeken totdat hij vindt..'

Thomas e-course

Laat je 12 weken lang inspireren door het Thomas evangelie!

 

Starten kan elke zondag

36 mails gedurende 12 weken

Inhoud: Logion 1-12 

Studietijd: plm 15 minuten per mail.

Prijs: 125 euro. 

Wat deelnemers vonden: 

'Weet je wat het mooie is van het Thomas evangelie? Het is per definitie positief. Het geeft je het gevoel dat alle ervaring menselijk en normaal is en dat voelt goed'

'De mails en vragen geven handvatten om de tekst te ontginnen maar in diepere betekenis ook een handvat voor het leven'

'De opbouw van de cursus is heel goed en en zorgt ervoor dat je veel meer eruit haalt dan je alleen zou kunnen. Je wordt als het ware door de tekst geleid. Het helpt je stap voor stap de diepere betekenis te laten ontvouwen vanuit jouw eigen zijn'

'Er ontstaat echt betekenis voor me en dat is bijzonder. Want het is een betekenis waar ik ook wat aan heb, heel to the point! De teksten wekken dat op. 

'Ik vond het superleuk dat ik uiteindelijk een eigen evangelie leek te schrijven' 

Voor wie

Deze E-course is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is en op zoek naar breder inzicht, verdieping, en waarachtigheid. Kennis van het Thomas evangelie of ervaring met het lezen van mystieke teksten is niet nodig. 

INFO

Wil je meer informatie over de inhoud en opzet van deze cursus?

Button

Thomas online cursus

Laat je 12 weken lang inspireren door het Thomas evangelie

thomaslampion.jpg

'

12 weken een tekst in je mailbox met toelichtingen, gedichten reflectievragen en schrijfopdrachtjes, 

Starten kan elke zondag

'Dank dank voor deze mooie en bemoedigende cursus. Het inspireert me en maakt me blij. En het raakt me. Alsof iets in mij dit altijd heeft geweten'.

(deelnemer)

Inhoud van de cursus

Deze individuele online cursus is zo opgebouwd, dat je thuis alleen of samen met anderen kunt studeren. Je maakt niet alleen kennis met de intrigerende teksten uit het Thomas evangelie, maar leert ook je eigen wijsheid op te diepen aan de hand van de teksten. De cursus leidt dus ook tot persoonlijke inzichten.

In elke cursus worden 12 teksten op volgorde behandeld.

De cursus is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar de inhoud van het Thomas evangelie, maar niet per se vanuit een religieuze traditie of geloof wil kijken. Kennis van of ervaring met het Thomas evangelie is niet nodig en het maakt ook niet uit of je atheïst bent, katholiek, humanist of iets anders.

De cursus is ook geschikt voor wie antwoorden zoekt op levensvragen, behoefte heeft aan een dialoog met een wijze meester of meer verbinding wil met een diepe innerlijke bron van wijsheid.  

'De mails en reflectievragen geven handvatten om de tekst te ontginnen maar in diepere betekenis ook een handvat voor het leven' (deelnemer)

Opbouw

Elke week ontvang je een nieuwe tekst in je mailbox. Daarbij word je drie keer in die week per mail uitgenodigd om stil te staan bij deze tekst, telkens op een andere manier. Eerst verwoord je je eigen inzichten met behulp van vragen en schrijfopdrachtjes. Vervolgens ontvang je mijn uitleg en interpretatie en een aantal reflectievragen. En tot slot verdiep je je opnieuw in dezelfde tekst met behulp van vragen en een tekst uit een andere traditie of een gedicht over dit thema. Door deze zorgvuldige opbouw, ontdek je de diepere gelaagdheid van de teksten. In totaal ontvang je 36 mails (3 per week). 

'De opzet vond ik prettig, zo bleef je de hele week met de tekst bezig en blijft het langer doorwerken. Teruglezend verraste mijn eigen aantekeningen me soms' (deelnemer). 

Praktisch

De cursus kost 140 euro voor 1 persoon. De inhoud van de mails blijft altijd beschikbaar, dus je kunt de cursus ook op een eigen tempo doen. 

In juli 2022 ontvang je 50 procent korting op alle individuele cursussen en betaal je dus 70 euro per persoon. 

2 voor de prijs van 1 

Studeer je samen en gelijktijdig met iemand anders? Dan geldt dat de tweede persoon gratis is en kost de cursus sowieso 70,00 euro pp. Jullie ontvangen beiden 12 weken lang de emailcursus op een eigen mailadres en kunnen onderling ervaring uitwisselen. Bovendien krijg je er een online opstart sessie bij met mij waarin ik vragen kan beantwoorden en jullie op weg help met samen studeren.  

Online studeren met 3 keer een uur begeleiding 

Studeer je samen en gelijktijdig in een drietal of viertal? Dan is er de mogelijkheid om 3 door mij begeleide online bijeenkomsten van een uur erbij te nemen. Hierin laat ik je zien en ervaren hoe je (diepgaander) kunt werken met de teksten en er meer uit kunt halen. Ook kun je dan vragen stellen die de teksten oproepen. Je betaalt dan 140 euro per persoon, inclusief de 12 weekse cursus en de 3 begeleide online bijeenkomsten.  

Wat deelnemers zeggen: 

'Elke keer bij een nieuw logion ben ik weer verbijsterd over de cryptische uitspraak en als ik daar dan doorheen ben krijg ik er plezier in en laat ik mijn pen het werk doen. Verrassend wat er uitkomt. Ik voel me er vervuld door.'

'De schrijfopdrachtjes, dat was heerlijk, alles opschrijven wat je denkt, alsof je leegloopt zonder een leegte achter te laten. De toelichting is heel nuttig. Iedereen belicht weer een ander facet, waar ik niet aan gedacht had. Opvallend was jouw oorspronkelijke kijk op de logions. Altijd anders dan de anderen. Prachtig'.

'De opbouw van de cursus is heel goed en en zorgt ervoor dat je veel meer eruit haalt dan je alleen zou kunnen. Je wordt als het ware door de tekst geleid. Het helpt je stap voor stap de diepere betekenis te laten ontvouwen vanuit jouw eigen zijn'

'Weet je wat het mooie is van het Thomas evangelie? Het is per definitie positief. Het geeft je het gevoel dat alle ervaring menselijk en normaal is en dat voelt goed'

'De reflectievragen vind ik verrassend en leuk om te beantwoorden, samen met de boeken erbij die je hebt aanbevolen, is het op een prettige manier intens en ervaar ik veel diepgang.'

'De emailcursus past me juist in deze Corona tijd heel goed. Het geeft me ritme, er is minder afleiding. Ik ben sowieso meer naar binnen aan het gaan en het Thomas evangelie helpt me daarbij' 

'Er ontstaat echt betekenis voor me en dat is bijzonder. Want het is een betekenis waar ik ook wat aan heb, heel to the point! De teksten wekken dat op'.

 

'De wijsheid van het Thomas evangelie is ongekend. Maar de diepe wijsheid die het in iedere deelnemer naar boven brengt, onvoorstelbaar. Een unieke individuele en toch gedeelde ervaring'. 

'

bottom of page