top of page
Image by Vrînceanu Iulia

Studiegroepen

In de studiegroepen is het mogelijk je samen met anderen te verdiepen in de wonderlijke, filosofische en soms ontoegankelijke teksten van het Thomas Evangelie. De bijeenkomsten worden begeleid door Mitzi Gras en vinden plaats in Zwolle.

Op een gestructureerde manier lees en bezin je je op de teksten en wissel je met anderen ervaringen en gezichtspunten uit zonder elkaar in de rede te vallen. Door middel van verschillende oefeningen werken de woorden dieper in op je ervaring en zintuigen.

Je onderzoekt wat de tekst je persoonlijk op dit moment te vertellen heeft en welke innerlijke wijsheid en betekenis er naar boven komt.

Wat deelnemers zeggen

"Het is zonder meer inspirerend om te merken hoe verschillend je een tekst kunt lezen en beleven. Niet alleen leer je daardoor je eigen denk- en belevingswereld goed kennen, ook verruimt het je blikrichting."

Wat doen we?

 • Lezen en bezinnen: Op een gestructureerde manier word je uitgenodigd de tekst te lezen en is er ruimte voor bezinning. In stilte schrijft ieder de eerste indrukken, vragen en betekenissen op. - VERKENNING
   

 • Uitwisseling: verschillende gezichtspunten, vragen en ervaringen die ieder heeft bij de tekst worden gedeeld en toegelicht. Als je niets wil delen, is dat prima. Er wordt geluisterd naar elkaar zonder te interrumperen - VERRUIMING
   

 • Ervaring: door middel van herlezing, visualisatie, inquiry of schrijfoefening ga je ervaren wat de woorden hier en nu bij je teweegbrengen voorbij wat je kent en denkt - VERDIEPING
   

 • Tot slot: aan het einde van de bijeenkomst is er stilte en gelegenheid voor ieder om te delen/ op te schrijven wat je meeneemt van de ochtend. SAMENVATTING

Pages of Book
P1143079 (3).JPG

Voor wie?

 • De studiegroepen zijn open voor iedereen die benieuwd is en zichzelf wil leren kennen aan de hand van de teksten uit het Thomas evangelie.
   

 • Kennis van en ervaring met dit geschrift is niet nodig.
   

 • De deelnemers zijn divers qua achtergrond, (on)geloof en ervaring en er is respect en ruimte voor en nieuwsgierigheid naar de diversiteit in denken.

Praktisch

De studiegroepen zijn gestart in 2016 en worden geleid door Mitzi Gras.

Je geeft je steeds op voor een cyclus van vier ochtenden. Elke ochtend staat een andere tekst centraal en de vier ochtenden samen hebben een overkoepelend thema. 

 

De studiegroepen vinden plaats in Zwolle op woensdag of vrijdagochtend. De groep bestaat uit maximaal 8 personen.

unsplash-KKHs1e2yiwc_edited.jpg
P1143095 (2).JPG

Agenda 2024

Groep 1

 • Vrijdag 20 sept   

 • Vrijdag 18 okt 

 • Vrijdag 15 nov   

 • Vrijdag 13 dec

Locatie: Zwolle

Tijd: 10:00 - 12:30 uur

Kosten:  € 245,- voor 4 bijeenkomsten. Inclusief begeleiding en zaalhuur, thee en koffie.

Is geld een obstakel om mee te doen, neem dan contact met me op. 

Exclusief 21% btw indien de kosten of btw aftrekbaar zijn.

bottom of page