top of page
Image by Olga Tutunaru

Online cursus

De online cursussen zijn opgebouwd rond 12 opeenvolgende teksten uit het Thomas evangelie.

 

Met behulp van korte schrijfopdrachtjes, reflectievragen en toelichtingen leer je jezelf op een andere manier kennen. Je ontdekt hoe je mystieke teksten kunt lezen en tot innerlijke wijsheid kunt komen daardoor.

 

De cursus is een persoonlijke, inspirerende en verrassende ontdekkingstocht in het onbekende.

Wat deelnemers zeggen

"Dank dank voor deze mooie en bemoedigende cursus. Het inspireert me en maakt me blij. En het raakt me. Alsof iets in mij dit altijd heeft geweten."

Image by Sincerely Media

Hoe is de cursus opgebouwd?

Elke cursus bestaat uit 12 lessen, elke les bestaat uit 3 onderdelen, namelijk:
 

 1. Tekst – aan de hand van vragen en schrijfopdrachtjes wordt je uitgenodigd om de tekst te lezen, te verkennen en eerste indrukken, vragen en betekenissen te formuleren. (VERKENNING)
   

 2. Toelichting – Je ontvangt een uitgebreide en heldere toelichting op de tekst plus 2 reflectievragen die je helpen te bezinnen op het thema. (VERRUIMING) 
   

 3. Samenvatting – Je formuleert je eigen persoonlijke betekenis en vat je inzichten samen. Ook ontvang je een gedicht of tekst die over dat thema gaat uit diverse richtingen, bijvoorbeeld Meister Eckhart, Tao te ching, Etty Hillesum, Hafiz, Toon Hermans, Anthony de Mello, Adyashanti, Vasalis, Rilke, Gustav Meijerink, en vele andere dichters, schrijvers, kunstenaars en mystici. (VERDIEPING)

Wat ontvang ik?

 1. Inspirerende lessen – in 12 uitgebreide en zorgvuldig samengestelde lessen doorloop je de cursus en 12 logions uit het Thomas Evangelie. Stap voor stap en in je eigen tempo.
   

 2. Toegang online leeromgeving  - je krijgt toegang tot een eigen leeromgeving, waar alle onderdelen van de cursus overzichtelijk staan en waar wordt bijgehouden hoe ver je bent. Ook kun je andere content gratis bekijken.
   

 3. Altijd beschikbaar: na aankoop houdt je altijd toegang tot de leeromgeving en de lessen.
   

 4. Eboek met achtergrond informatie over het Thomas evangelie en een paar belangrijke thema’s daarin.
   

 5. Professionele begeleiding – de cursus is ontwikkeld door Mitzi Gras. Zij bestudeert en werkt al jaren met het Thomas evangelie. Zij is tijdens de cursus per mail bereikbaar voor vragen. 
   

 6. Bijzondere teksten en toelichtingen; 12 heldere en uitgebreide interpretaties van 12 logions en 12 gedichten beschikbaar in downloadbare pdf.

Image by Olia 💙💛 Gozha

'De schrijfopdrachtjes, dat was heerlijk, alles opschrijven wat je denkt, alsof je leegloopt zonder een leegte achter te laten. De toelichting is heel nuttig. Iedereen belicht weer een ander facet, waar ik niet aan gedacht had. Opvallend was jouw oorspronkelijke kijk op de logions. Altijd anders dan de anderen. Prachtig'.

Praktisch

Kosten:

€ 140,-  voor 1 persoon, incl. btw. Korting: bestel je voor 5 juli, dan krijg je 50% korting. Starten kan elke zondag.  

Studeer je samen en gelijktijdig met iemand anders? Dan geldt dat de tweede persoon gratis is en kost de cursus € 70,- euro per persoon, inclusief btw.

Twijfel je over deelname? Vul onderstaand contactformulier of plan direct een gratis orientatiegesprek in.

Voor wie?

 1. Voor mensen met interesse in het Thomas evangelie.
   

 2. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit, filosofie, mystiek, religie en bewustzijn en verdieping zoeken. 
   

 3. Er wordt geen voorkennis verwacht en het lesmateriaal is toegangelijk van opzet. Er is naar gestreefd om de lessen geschikt te maken voor alle niveau's.

bottom of page